Triathlon

Triathlon

lördag 23 augusti 2014

Cykelintervaller och Simning i öppet vatten

Tjörn Triathlon närmar sig med stormsteg. Formen känns helt ok även om jag gärna fått in lite mer simning i öppet vatten. Idag fick jag iallafall in två bra pass. Först ett tufft intervallpass hemma på trainern. 5x4 min med 1 minuts vila kan vara riktigt tufft!



Därefter blev det dryga 1,5 km i vänern. Det känns som att det börjar sitta med andningen och crawltekninken blir bättre och bättre. Det går att simma längre sträckor utan att bli så anfådd att jag tror jag ska drunkna. Nästa steg blir att slipa tekniken så att det går lite fortare!



Dagens TV-Tips

Se stockhom Triathlon från kl 12.40 i Svt2 eller Svtplay!




fredag 22 augusti 2014

Bellmanstafetten


Igår var det dags för en riktig formkoll inför Tjörn Triathlon som är nästa helg. Det var första gången jag sprang Bellmanstafetten och det var en grymt kul upplevelse. Extremt mycket folk både som sprang och som hejade efter banan. Det var perfekt löparväder, knappt 20 grader och banan var ganska platt. 

Eftersom vi hade ett bortfall i laget så fick jag äran att springa 2 sträckor. Den 3e och den 5e och sista. Eftersom det inte var lätt att hitta parkering så blev det även en bra uppvärmningsrunda på 4km, så totalt 14 km löpning. När jag gav mig ut på min första sträcka hade jag som mål att springa under 20 min. Jag startade i ca 3.50-tempo och höll det i ca 3km, sedan började det att bli rejält jobbigt. Jag drog ner på tempot en aning men höll ändå i bra ända in i mål. När jag stannade klockan visade den 19.33, den officiella tiden blev dock 20.31. Vet inte riktigt var tiden startades i växlingsområdet, men hur som helst ett bra formbesked! 


Andra sträckan tog jag det lite lugnare men höll ändå ett bra och jämt tempo, runt 4.20. Sluttiden blev strax under 22 min. Totalt sett en grymt kul löpupplevelse som jag rekommenderar!


måndag 18 augusti 2014

1 år kvar!

Var ett tag sen jag uppdaterade bloggen, men nu är det exakt 1 år kvar till Kalmar och jag är anmäld och klar så nu tänkte jag börja skriva lite om resan mot målet!

Är i huvudstaden och jobbar så jag passade på att ta dagens pass i Ursvik på Extremebanan!



Det blev ett pass i lugnt tempo men banan är så tuff att det känns i kroppen iallafall!