Triathlon

Triathlon

söndag 29 april 2012

Härligt cykelpass!

Söndagen bjöd på ett magiskt väder!! 17 grader och strålande solsken, som upplagt för ett riktigt bra cykelpass!


Det kändes riktigt bra idag! Mer kraft i benen än på väldigt länge! Totalt blev det ett pass på drygt 6 mil med ett snitt på drygt 28 km/h helt utan draghjälp! Helt ok tempo trots dessa farthinder utmed banan...


Förutom farthindren fanns inget att klaga på, det kändes verkligen som att kroppen börjat svara bra på träningen nu igen, grymt!





Imorgon blir det ett gympass innan jobbet och sedan kan det nog bli ett längre cykelpass på 1 maj!

lördag 28 april 2012

Soliga intervaller i Barca och El Classico

Veckorna bara fortsätter att rusa på i högt tempo! Full fart på jobbet, men träningen flyter på bättre och bättre!

Efter mitt möte med väggen på senaste cykelpasset så har det blivit både en del bra pass och annat kul. Höjdpunkten var helt klart förra helgen då jag var med några polare i Barcelona och kollade på El Classico! Vilket ös och vilken stämning med närmare 100.000 på plats på Camp Nou!



Givetvis så passade jag och Magus på att ta en löprunda efter strandpromenaden i Barcelona! Det blev ett riktigt bra intervallpass i solen, 8*800 m i riktigt inspirerande träningsmiljö!






Det var mitt första riktigt hårda pass efter förkylningarna och det kändes riktigt bra även om pulsen så klart var riktigt hög i intervallerna!

Tidigare i veckan hann jag klämma in en mils löpning i lugnt tempo och idag blev det ca 13 km i 5.30 tempo. 


Det går sakta men säkert åt rätt håll med formen, frågan är om jag hinner komma i tillräckligt bra form..1 månad kvar till Stockholm marathon nu och sedan väntar vätternrundan!


söndag 15 april 2012

Hallå väggen!

En riktigt intensiv vecka närmar sig sitt slut. Det har varit fullt ös på jobbet med tidiga morgnar och sena kvällar. Fullspäckat med möten och en hel del resor. 

Jag hann klämma in ett helkroppspass på gymet under veckan och sen har det blivit både löpning och cykel i helgen. Gårdagen bjöd på en härlig löprunda i solen! Jag och Karin körde milspåret på skutberget i lugnt tempo och det känns mer och mer bekvämt att springa och lättare att hålla pulsen nere.


I går eftermiddag hörde Henke, som jag skall köra vätternrundan med, av sig och undrade om jag ville hänga med ut på en runda med Solsta cykelklubb. De skulle vara ett gäng och köra ca 10 mil i lugnt tempo. Jag är ju forfarande lite osäker på formen, men tänkte att 10 mil i lugnt tempo och dessutom i klunga borde inte vara några problem så jag bestämde mig för att hänga på!

Optimistisk tog jag såklart cykeln in de ca 1,5 milen in till kroppkärrssjön där vi skulle starta, sedan bar det av på en fin tur till kristinehamn och tillbaka. Totalt ca 11,5 mil plus de 1,5 milen som uppvärmning.


Lugnt tempo för detta gänget innebar ca 30 km/h, vilket normalt sett inte borde vara några problem i 10 mil när jag kunde ligga på rulle. Formen är dock inte på topp och redan efter ca 4,5 mil började det ta emot i uppförsbackarna, men jag klarade ändå att hänga på. Sedan blev det bara tyngre och tyngre och efter 7,5 mil kändes det som att köra rakt in i den berömda väggen och jag tvingades släppa gruppen...


Då hade vi haft ett snitt på nästan 30 km/h men de sista 4 milen gick som i slow motion och drog ner snitttiden rejält. Jag tog det oxå medvetet lugnt för att hålla nere pulsen, ingen större idè att försöka pressa kroppen mer än jag redan gjort.


Imorgon blir det en tidig morgon, det bär av till Stockholm kl 05.00 och det blir definitivt en vilodag från träningen.


måndag 9 april 2012

Sakta men säkert

Jag har den senaste veckan tränat på bra och varvat med cykel och löppass. Jag har dock lyckats hålla mig i pulsson 2 och 3 för att inte dra på mig någon ny förkylning och nu känns det som att det sakta men säkert går lättare och lättare att både springa och cykla! 

På gårdagens löprunda passade jag på att öka tempot något under ett par kilometer och jag kunde ligga i 5.30-tempo utan att gå över till pulszon 4, vilket känns bra!

Imorse körde jag ett lugnt cykelpass på 4 mil och kroppen börjar som sagt svara bra på träningen nu igen! Det känns att det finns lite mer tryck i benen man blir riktigt sugen på att ta i för fullt, men jag tror det är viktigt att hålla igen lite ett tag till. Det är verkligen en balansgång, med mindre än 2 månader kvar till Stockholm marathon och sedan vätternrundan så vill jag verkligen köra hårt nu, samtidigt som jag absolut inte har råd med någon mer förkylning om det skall gå att komma i form!




Planen för veckan nu är att fortsätta med löp/cykelträningen samt att få till något mer styrkepass också!