Triathlon

Triathlon

måndag 28 november 2011

Bra träningsvecka

Förra veckan blev en riktigt bra träningsvecka och jag nådde mitt mål med 3 styrkepass och 3 konditionspass! Lyckades även bra med varierad intensitet/uthållighetsträning!

I torsdags morse blev det en rivstart på dagen! Min fru hade hittat ett av Marit Björgens intervallpass och utmanade mig! Jag körde igång kl 7 på morgonen med tuffa 4 minutersintervaller i nära max-tempo!



Ett riktigt bra pass som jag kommer köra fler gånger! Löpband är riktigt bra för att hålla jämn fart i intervallerna! Funkar det för Marit så ska det nog ge resultat även för mig! :) Hon har en hyffsad fysik..


Sedan blev det ett par dagars återhämtning innan det var dags att avsluta veckan med ett riktigt tungt pass igår! Jag startade med ett gympass. Ben, axlar och mage var det som jag hade kvar att köra för att ha kört igenom hela kroppen under veckan. Det var ganska lugnt på gymet så jag körde superset för att hålla tempot och pulsen uppe! 

Direkt efter styrkepasset gick jag upp till löpbandet för veckans långpass. Jag hade bestämt mig för att köra på i lugnt tempo i 1,5 timme. Jag startade i 11 km/h och gick efter en halvtimme upp till 11,5 km/h. Det går åt lite vätska eftersom man blir riktigt varm av att springa länge på löpband, men riktigt bra för att lära kroppen att hålla ett jämnt tempo.


Ny härlig träningsvecka som startat och målet är att hinna med 3 styrkepass och 3 konditionspass även denna vecka! Sen börjar ju året att närma sig sitt slut och jag har ju som mål att springa över 100 mil i år. Det börjar närma sig....


onsdag 23 november 2011

Update

Var ett tag sedan jag skrev något nu... Förra veckan var som sagt sjukt mycket att göra på jobbet och konferens i 3 dagar. Kul när det händer mycket! Kände dock att det var svårt att få tiden att räcka till och jag var lite sliten så jag passade på att ta en helt träningsledig vecka.

Efter lite extra vila i helgen så var jag grymt träningssugen i måndags och rivstartade med ett gympass kl 07.00! Det var bröst och triceps som fick bekänna färg! 

Om måndagen rivstartades så var ändå tisdagens start ännu tuffare, det blev ett stenhårt spinningpass på morgonen som gav en härlig energi hela dagen!


Även dagen startades på gymet kl 07.00 med ett nytt styrkepass, den här gången var det rygg och biceps som fick köra hårt!! Målet är att få in ytterligare ett styrkepass och 2 konditionspass till denna veckan. Lika bra att fortsätta på det vinnande konceptet med morgonträning, tar sikte på löpbandet imorgon bitti innan det är dags för en riktig marathondag på jobbet!

söndag 13 november 2011

Härligt långpass i skönt höstväder

Det var fars dag-middag inbokat hos pappa idag och varför ta bilen när man kan springa tänkte jag! Det är en riktigt fin löpartur längs med klarälven på ca 15 km, så det var ju lika bra att passa på! Inte fel att springa 15 km och komma fram till ett dukat bord! 



Det var en riktigt fin tur att springa, mestadels platt men jag passade på att köra en riktig trapp-rusch när jag skulle upp över bron för att korsa klarälven och kände mig som Rocky! :)



Det var ett riktigt bra pass som avslutade en bra träningsvecka! Löpformen kändes bättre än på länge och jag hittade det där sköna flytet i löpningen då det bara rullar på. Jag tog det ganska lugnt och det är en skön känsla att springa avslappnat och känna att det finns mer att ge!

Nästa vecka blir en utmaning att hinna med träningen, konferens i Stockholm tisdag-torsdag. Det är ju inte fel med ett par vilodagar emellanåt för återhämtningens skull. Imorgon tänkte jag iallafall klämma in ett pass, så får vi se hur träningsmöjligheterna ser ut på konferensanläggningen.

lördag 12 november 2011

En dryg mil på tunga ben

Dagens löppass blev en dryg mil i lugnt tempo. Benen kändes riktigt tunga efter gårdagens benpass och träningsvärken kändes! Det viktiga just nu är ändå att plocka mycket mil på asfalt och bygga upp muskulaturen ordentligt inför nästa års maror.


Imorgon blir det nog ytterligare ett löppass, siktar på runt 15 km! Det blir en bra avslutning på en fin-fin träningsvecka!

Dagen började annars på bästa sätt med en för tidig Fars dag-present som skall bli riktigt kul att ta sig an! Jag antar att man kan lära sig och inspireras en hel del av mannen som byggt upp värdens starkaste varumärke!


"De människor som är galna nog att tro att de kan förändra världen är de som också gör det"
- Apples "Think different"-kampanj 1997 

Veckans gymträning - check

Efter tisdagens hårda spinningpass har det varit en kanonvecka med fullt ös på jobbet och 3 bra morgonpass på gymet! Jag har startat kl 07.00 varje morgon! Morgonträning är en grym start på dagen, bara man lär sig att kliva upp i tid! Jag har slutat att snooza vilket har varit kanonbra, mycket lättare att kliva upp direkt när klockan ringer!



3 styrkepass är perfekt på en vecka för att köra igenom hela kroppen ordentligt, jag försöker variera olika övningar och olika antal repetitioner från en vecka till en annan för att kroppen hela tiden skall utmanas. Denna veckan har det varit lite färre repetitioner och tyngre belastning! Det känns kan jag lova, träningsvärk i hela kroppen!! Det är på något konstigt sätt en skön smärta, man vet att kroppen har fått jobba!

Målsättningen är 3 gympass/vecka och minst 3 konditionspass vilket innebär att jag skall se till att få in 2 konditionspass under helgen! Det lutar åt att det blir löpning, jag börjar bli riktigt löpsugen då jag inte sprungit sedan i söndags!



tisdag 8 november 2011

Spinning

Startade upp dagen imorse med ett intensivt spinningpass på gymet! Det var lite segt att kliva upp när klockan ringde 05.45 och "den lilla rösten" säger - du borde sova lite till, du har ju trots allt vaknat av skrikande barn inatt.. Det är då det gäller att vara mentalt stark och kliva upp! Efter en god frukost och en kopp kaffe åkte jag in till gymet. Kl 07.00 startade passet och då kände jag inte ett spår av trötthet! 

Det var ett riktigt intensivt och bra pass och jag kände mig stark hela vägen från start till mål! Spinning är ett riktigt bra komplement till vanlig cykelträning, det är sällan jag ligger på samma höga intensitet på ett vanligt cykelpass!


Det var en perfekt start på dagen! Skönt att få en riktig genomkörare på morgonen innan arbetsdagen drar igång. Speciellt en dag som denna då jag spenderat 75 mil i bilen och några timmars möte!

Det känns verkligen som jag kommit igång ordentligt med träningen igen nu och jag fullföljde förra veckans träningsmål, även om det satt långt inne... Sista passet blev sent på söndag kväll, drygt 12 km löpning och ett styrkepass på det. Det blir lite extra pusslande i schemat nu, men det är verkligen en energiboost att fullfölja det man bestämt sig för även om det ibland dyker upp lite hinder på vägen!


Har hittat en riktigt bra runda nu, som är upplyst och lite trafikerad. Den är mestadels platt men med en jobbig backe som är 1 km lång och seg. Riktigt bra runda som jag kommer köra många varv på i vinter!

lördag 5 november 2011

Lugnt löppass och finfina Tapas

Dagens löppass var ett riktigt lugnt och skönt pass i det rekordvarma höstvädret! Det är riktigt skönt löparväder trots att det är november! Jag hade dock bestämt mig för att ta det riktigt lugnt och jag såg till att ligga en bit under 80% av maxpuls hela vägen.


En riktigt bra träningsvecka hittills med två gympass och ett tempopass på löpbandet på nya gymet som känns riktigt bra! Jag har haft bra med energi under veckan och haft riktigt bra disciplin på morgonen! På gymet innan kl 7 tis, onsdag och torsdag! Onsdagens tempopass kändes riktigt bra. Fördelen med löpband är att det är lätt att hålla ett jämnt tempo och lära kroppen att hålla ett visst tempo. Efter några minuters uppvärmning ställde jag in farten i 5-tempo och det kändes riktigt bra!

Igår passade jag på att ta en vilodag och fyllde på energidepåerna ordentligt! På kvällen blev det tapas och lite vin! Riktigt gott!



Planen med veckan är att få till 3 styrkepass och 3 konditionspass, så imorgon har jag tänkt köra någon form av dubbelpass. Har inte riktigt bestämt mig för vad ännu, får se vad jag är sugen på imorgon!


tisdag 1 november 2011

Nytt gym

Vi håller på att flytta kontoret till nya fräscha lokaler och då passar jag även på att byta gym till KMTI som ligger granne med nya kontoret. Nybyggt och fräscht gym som ger extra träningsinspiration.


 Jag körde första passet i morse och det kändes riktigt bra! Morgonträning är en riktigt bra start på dagen! Imorgon bitti tänkte jag testa löpbandet så nu blir det sängen! God natt!