Triathlon

Triathlon

måndag 30 maj 2011

10 km fartlek

Kvällens löppass inleddes i lugnt tempo. Första kilometern i 5.30-tempo. Ökade sedan och körde kilometer 2 och 3 i 4.30-tempo. Kändes riktigt bra och benen var pigga efter massage och vila! Ökade ytterligare och körde kilometer 4 och 5 i 4.00-tempo. Här var det riktigt jobbigt och pulsen var rejält hög. Tog det lugnare sista halvan och varvade ner. Totalt sett ett riktigt bra pass!


Måndag morgon

Efter gårdagens vilodag var det dags att väcka kroppen med ett tidigt gympass! Kanonstart på veckan! Full av energi nu, det blir nog ett löppass ikväll oxå!

söndag 29 maj 2011

Massage och vila + Kost

Gårdagens bubbelbadande följdes idag upp av en sovmorgon, en riktigt god frukost och en massage. Ryggen och benen fick sig en rejäl omgång vilket var välbehövligt! Efteråt vart jag mör i kroppen och rekommenderades vila, vilket gjorde att det tänkta cykelpasset tillbaka ställdes in och söndagen blev en extra vilodag istället.

Det gjorde att jag fick lite tid över till annat. För ett tag sedan så ville en god vän ha hjälp med ett kostupplägg då han inte var helt nöjd med senaste tidens viktuppgång... Jag hann med att fixa en bra start på upplägget och har även lagt upp det på bloggen under fliken Kost. Det kommer kontinuerligt att uppdateras med fler recept framöver.

lördag 28 maj 2011

Underbar lördag

Gårdagen var en sjukt kul och minst sagt intensiv arbetsdag!! Vilodag från träningen gjorde att benen kändes betydligt piggare idag. Startade dagen med sovmorgon till kl 9, sedan en god frukost och kaffe innan det bar av med nypumpade däck och nysmord kedja mot SPA Sunne! Vägen som jag provkörde förra helgen är minst sagt kuperad och jag passade på att köra riktigt hårt i uppförsbackarna och vilade i nerförsbackarna! Ett härligt intervallpass över 6 mil på drygt 2 timmar.



Väl framme på SPA blev det en bättre Clubsandvich till lunch och därefter några timmar i bubbelpolen, bastun och ångbastun. Massage inbokad till imorgon förmiddag! Nu känner jag mig riktigt avslappnad och snart blir det middag föjlt av CL-finalen! Glory, Glory Man Utd! Vill även passa på att gratulera min goda vän Lena till en lyckad maratondebut på Stockholm Marathon idag med fina tiden 4,26! Starkt jobbat!

torsdag 26 maj 2011

Seeeega ben

Det var ett par riktigt sega ben på kvällens cykelpass, vet inte om det är söndagens berg och dalbana-pass som sitter i fortfarande, Konditionsmässigt var det inga problem överhuvudtaget och pulsen var låg hela passet men det fanns inget tryck alls i benen. Det blir fint med SPA till helgen! Lite bubbelbad och massage kommer göra gott!!



Morgonpass

Bästa tänkbara start på torsdagen! Körde ett tufft styrkepass och är rejält mör i bröst/triceps! Morgonpass ger kanonenergi för resten av dagen, konsten är att låta bli snoozeknappen... :) Nu blir det några timmar i bilen för en fin arbetsdag i Norrköping!

onsdag 25 maj 2011

Ny utmaning + Inlines runt Alstern

Fick en ny spännande utmaning som är antagen! Senare i sommar skall vi köra Klarälvsbanan från Hagfors till Karlstad på inlines, det är ca 12 mil så det blir en riktigt kul utmaning! Idag kördes första träningspasset i lugnt tempo med Johan, Linda och Markus. Riktigt kul med lite alternativ träning. Vi tog ett varv runt sjön Alstern så det blev ca 26 km med blandad kvalitè på asfalten :)




tisdag 24 maj 2011

En knapp mil i lugnt tempo

Efter helgens långpass var det en välbehövlig vilodag från träningen igår. Hade lite känningar av en förkylning igår kväll men efter lite extra c-vitamin, 8 timmars sömn i hotellsängen och en bättre frukostbuffet var alla symptomen som bortblåsta! Har kännt mig i fin form hela dagen och tog ett löppass på kvällen. Ville inte riskera att dra på mig någon förkylning såhär nära inpå vättern så det blev ett riktigt lugnt pass på ca 75% av maxpuls. Kul att se utvecklingen, gick aldrig över 80% av maxpuls under hela passet, inte ens i uppförsbackarna. För bara 1 år sen stack pulsen i minsta uppförsbacke.


söndag 22 maj 2011

Berg och dalbana

Efter lite hjälp av google maps i mobilen och ett par hjälpsamma kilsbor så lyckades jag hitta vägen utan större problem. Det blev totalt 12 mil tur och retur. Dock väldigt mycket mer kuperat än jag räknat med så jag kan lova att det var mjölksyra i låren i vissa backar. Långa sega uppförsbackar som aldrig ville ta slut sög ordentligt i benen, som tur var så var det en del sköna nerförsbackar också! Farten pendlade mellan 15-50 km/h. Härlig känsla att glida utför en krokig landsväg i 50 km/h, men som sagt en hel del slit också!


Väl framme hade det varit skönt att lägga sig i bubbelbadet...speciellt som det böjade duggregna lite. Bubbelbadet får dock vänta till nästa helg, nu var det bara att trampa 6 mil tillbaka, som tur var blev det inga större regnskurar utan bara lite svalkande duggregn. Tillbakavägen kändes om möjligt ännu mer kuperad, tur att jag hade med en del extra energi, det gick åt 2 hela flaskor Vitargo sportdryck, 2 bars och en Vitargo gel.



Kaffe i solen

Laddar inför dagens långpass med en god kopp nespresso i solen. Det blir ett spännande pass med inslag av orientering....Nästa helg ska vi till Sunne på Spa och jag tänkte ta cykeln. Planen idag är att reka vägen och mitt lokalsinne är inte det bästa...Det borde vara ca 12 mil tur och retur, vi får se hur långt det blir till slut...:)



lördag 21 maj 2011

Cykeltur till badhuset

En fin start på helgen. Spenderade morgonen med familjen på badhuset, självklart passade jag på att ta cykeln in och fick 23 km bonusträning med den bästa träningsutsikten!


Finfin cykling i strålande sol längs med klarälven


På badhuset blev det såklart både kvalitetstid med familjen samt ett simpass på 1 km. Det ser ut som att det får bli bröstsim på Vansbrosimningen. Crawltekninken är inte på topp....det går inte snabbare, jag blir däremot tröttare så det är säkert bra konditionsträning...:) Det får bli att boka in sig på en Crawlkurs till vintern.






fredag 20 maj 2011

Styrkepass och bellmanstafetten

Startade upp fredagen med ett tidigt styrkepass på gymet, perfekt start på dagen. Har även fått en utmaning om att delta i bellmanstafetten som självklart är antagen och inlagd i tävlingskalendern! Det blir perfekt tempoträning inför Lidingölpoppet.

torsdag 19 maj 2011

1 Mil i bra tempo

Spenderade större delen av dagen i bilen och hade ett par bra möten i dalarna. Passade på att inhandla lite nya löparstrumpor som jag självklart testade direkt. Gick ut i lugnt tempo och ökade tempot för varje kilometer, kände mig pigg i benen hela vägen fast pulsen var hög på slutet. Ett riktigt bra pass! Kommer köra hårt nu i ett par veckor till för att sedan trappa ner lite för att nå en formtopp till vätternrundan. Det lär behövas... :)



onsdag 18 maj 2011

45 km fartlek

Gårdagen blev en vilodag från träningen, inte lätt alltid att hinna träna efter en 18 timmars arbetsdag, aktiv vila! Idag däremot var det dags att trotsa regnet och köra ett cykelpass, lika bra att vänja sig att köra i regn och blåst. Hoppas såklart på solsken under vätternrundan men man vet ju aldrig. Det blev iallafall ett pass i lugnt tempo med några rejäla tempoökningar och några riktig tuffa backintervaller, ett riktigt bra pass med blandad intensitet!



måndag 16 maj 2011

Morgonträning

Startade veckan med ett styrkepass på gymet som kommer ge skön träningsvärk! Det måste vara bästa sätet att starta en vecka på. En riktig energikick!

söndag 15 maj 2011

Bra träningssöndag

Startade dagen med en lugn cykeltur efter klarälvsbanan. Sjukt bra med en 10 mil lång cykelbana från Karlstad-Hagfors efter klarälven! Börjar närma mig 100 mil nu, siktar på minst 150 innan vätternrundan.





Senare på dagen började det klia i löparbenen, blandade i ordning lite vitargo sportdryck och tog mig en runda på 15 km med mycket väder. Startade i strålande sol och slutade med ösregn, inte varje dag man springer under regnbågen! Det slog mig att för bara ett år sedan hade 15 km varit en riktigt stor utmaning och nu går det hur lätt som helst! 


Nu MAT! Och förhoppningsvis VM-guld till Sverige :)

lördag 14 maj 2011

Tempopass

Läste i senaste numret av cykeltidningen kadens att om du klarar att cykla i 30km/h i minst en timme på egen hand så har du goda möjligheter att klara vätternrundan på under 10 tim om du hamnar i "rätt sällskap". Kände mig stark idag så kände att det var läge att testa formen. Tog en tur/retur-sträcka på totalt 4 mil med lika mycket med som motvind alltså och klarade att hålla ett snitt över 30 km/h! Under 10 tim på vättern skulle sitta fint!


fredag 13 maj 2011

Snabbpass

Gårdagens pass blev ett kortare cykelpass i hyffsat tempo. Idag är det vila och uppladdning inför en bra träningshelg som gäller!



onsdag 11 maj 2011

Tillbaka i löpspåret

Efter ett par intensiva arbetsdagar fullspäckade med bra möten var det dags för en löprunda! Två välbehövliga dagar med vila från träningen gjorde att benen kändes pigga så det blev ett pass med lite högre intensitet. De första 2 kilometrarna gick i lugnt tempo, men sedan var det riktigt bra tempo i ca 5 km för att sedan ta det lite lugnare igen på slutet.



måndag 9 maj 2011

Chiliwokade tigerräkor med pasta

Välbehövlig vilodag idag, får se om det hinns med någon träning imorgon. Det blir en lång dag i huvudstaden, men i bästa fall kan det bli ett pass på hotellgymet om det inte blir för sent. Här kommer iallafall det utlovade receptet på tigerräkorna!

Chiliwokade tigerräkor med pasta


Ca 30 tigerräkor
Lite olivolja
1 röd chili
3 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
En skvätt teriyakisås
En skvätt lättmjölk
En skvätt milda mat 4%
Pasta efter behov

Finhacka chili, vitlök och ingefära. Värm upp olivoljan och i med de hackade kryddorna, fräs i ca 5 min och tillsätt räkorna, stek vidare i ytterligare ca 5 min. I med Mjölk, milda mat och teriyakisåsen. Rör runt ordentligt  och severa med pastan. Variera pastamängden efter energibehov. Gott och nyttigt, räkor är en bra proteinkälla, och fettet från olivoljan är bra. Chili och ingefära är dessutom bra för fettförbränningen.

10 Mil

Det blev ett riktigt fint pass längs klarälvsbanan igår eftermiddag!


Kände mig riktigt stark de första 5 milen och höll utan problem en bit över 30 km/h. Tankarna gick direkt till att det skall nog ändå gå att klara vätternrundan under 10 tim! På tillbakavägen var det däremot lite tröttare ben och mer motvind så till slut vart det ett snitt på 29 km/h. Helt utan draghjälp, så med lite flyt och att hamna i bra sällskap på vättern så är ingenting omöjligt. Kommer trots allt vara nöjd om jag tar det på under 12 timmar som är det mål jag satt upp från start. Kroppen var rejält mör på slutet och det hade varit tufft med ytterligare 20 mil igår...


Totalt sett en riktigt bra träningsvecka!


Kroppen var som sagt rejält mör efter passet och efter lite stretching var det dags att fylla på depåerna med chiliwokade tigerräkor och pasta! (kommer lägga upp den som ett recept senare då det är både gott och nyttigt) Till efterrätt blev det en påse Olw ugnsbakade chips! Riktigt gott!




söndag 8 maj 2011

Härlig löpning

Det blev även ett lätt löppass igår eftermiddag på 10 km. Kunde helt enkelt inte motstå frestelsen att ta en runda i t-shirt på barkbanan med strålande sol! Det är precis så träning skall vara, att man tränar för att man vill och inte för att man måste. Nu gäller det att fylla på depåerna inför cykelturen ikväll.

lördag 7 maj 2011

Människa vs Maskin

Startade helgen med ett cykelpass på 40 km i  lugnt tempo längs klarälven. Efter ca halva sträckan utvecklade
det sig till lite oplanerad fartlek. Jag blev omkörd av en moped och tävlingsdjävulen i mig vaknade! :) Jag bestämde mig för att ta upp kampen och vi hade en intensiv kamp i ca 2 km med en rejäl pulsökning.
Slutsatsen är att människan har högre toppfart men att maskinhelvetet är uthålligare...Jag hatar att förlora! 
Bara att träna hårdare, imorgon blir det ett långpass. :)





fredag 6 maj 2011

Aktiv vila

Hade planerat en vilodag idag och det blev iallafall inga konditionspass men kände mig urstark och tog ett gympass på väg hem från jobbet! Ser fram emot ett cykelpass imorgon bitti!


Det hederliga gamla hjulet ger magen en ordentlig match!


Perfekt frukost

Banan, choklad och jordnötssmoothie

En favoritfrukost som går enkelt och snabbt att fixa innan morgonträningen.
 Den smakar som en dröm och gör dig både snygg, stark och snabb!



Recept
3 dl minimjölk
1 banan
2 tsk kakao
1 msk jordnötssmör (utan härdat fett)
1 dl proteinpulver (choklad el vanilj)

Mixa alla ingredienser ordentligt och drick!

torsdag 5 maj 2011

Mental Styrketräning - Boktips

Alla elitidrottare och ledare i näringslivet har en sak gemensamt, de tränar mentalt för att hela tiden nå nya framgångar. Det är du själv som sätter upp gränser för vad du tror är möjligt, genom att träna mentalt kan du flytta den gränsen och på så sätt nå nya framgångar som tidigare kändes omöjliga. Allt är möjligt med rätt inställning! I boken "Det blir alltid som man tänker" Beskriver Olof Röhlander hur man kan träna "mental styrketräning", bygga upp sitt självförtroende och med tankens makt nå sina mål. Enjoy!

Drömstart på dagen!

2 km simning är en magisk start på dagen och kickar igång dagen på ett utmärkt sätt!
Nu - Frukostmöte!

onsdag 4 maj 2011

Mtb-pass

Körde ett riktigt kul Mtb-pass ikväll med Robban! Har varit mestadels landsväg inför vättern på sista tiden så det var riktigt kul med lite omväxling, blev totalt drygt 4 mil i blandad terräng. Nu blir det tonfisk och pasta!





 



Morgonträning

Startade dagen med ett tidigt styrkepass på gymet! Morgonträning är en fantastisk start på dagen och nu är energin på topp inför dagens utmaningar! ALL IN!

tisdag 3 maj 2011

Dagens pass

Lite stressigt idag så det blev ett snabbpass, 5 km i 4.30 tempo!